Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

neljapäev, 21. juuli 2016

Totoro vol. 2


Mõni kuu tagasi lubasin Teile, et valmib ka üks puuvillane ja "õiget" värvi Totoro. Tegelikult on ülevalpool olev tegelane valinud juba maikuus, kuid ma kuidagi unustasin ta ära ning postitus jäi tegemata.
See tegelane valmis ühele mu väga heale sõbrannale, kes kingi saamisest oli vägagi sillas ning rahul. Nii et missioon õnnestus :)
Looma tegemisel otsustasin katsetada tol hetkel alles uut Drops <3 You 7 lõnga, millest rääkisin ka ühes postituses.
Värv sobis oivaliselt. Kõhu jaoks kasutasin allesjäänud Bella naturaalvalget. Kuna lõng on merseriseerimata, siis natuke ajab tupsu, kuid pärast pesu on heegelpind muutunud siledamaks ning lõng rohkem kokku tõmmanud. 
Üks tokk jäi mul seda veel alles, nii et vabalt saab ka müügiks sellise tegelase teha :) Kuigi omajagu aega ta muidugi võtab..
Aga Drops <3 You kohta ütlen vaid positiivset. Tõepoolest kõige parem hinna-kvaliteedi suhe. Värvivalik on suur, kuigi ütlen ausalt, et igatsen ilusat rohelist tooni. Pakkumises on opaali ja nii hele- kui tumetürkiisi, kuid puudub korralik sambla-/metsaroheline, selline rikkalik ilus roheline toon. Ausalt öeldes olen üldse viimasel ajal avastanud, et seda polegi nii väga kergelt saada. Asendasin selle hetkel Catania Fine laimirohelisega, kuid jätkan lootusega otsinguid.
Mainin ka selle ära, et seniajani eelistan 50gr/170m lõngu (meetrite arv varieerub 160 - 175). Kui üleni teha, siis piisab peaaegu kaheks loomaks ja heegelpind jääb kena ning pehme - see on muidugi läigestamata puuvillaste eripära. Olen katsetanud ka Titan Wooli Egittot (50gr/120m), mis jääb ka ilus ja tal on rikkalikult ilusaid toone, kuid siiski meeldivad peenemad rohkem.

laupäev, 16. juuli 2016

Kiisupadi parimale sõbrale


Mu parima sõbra lemmik- ja hingeloomaks on kass. Juba paar kuud enne ta sünnipäeva tuli mul mõttesse valmistada midagi ainulaadset ja erilist, mida tal kindlasti pole ja mida poleks võimalik ka kuskilt osta. Ning et kindlasti poleks seda ka kellelgi teisel. Mõttesse tuli koheselt kassikujuline padi.
Otsides Google'ist "crochet cat pillow" leiab esimese asjana armsa ja vaimuka (personaliseeritud!!) kõutsi, nii et inspiratsiooniga ei tulnud raskusi. Ainulaadsuse saavutamiseks otsustasin teha triibiku.
Mustriga tuli esialgu raskusi, kuna ei suutnud seda kuskilt leida ning kuigi tõenäoliselt oleks ka ilma hakkama saanud, on hea, kui pilt silme ees on. Lõpuks leidsin selle väga suvaliselt lehelt. Esitlen selle ka siin, et soovijad saaks kasutada.


Natuke ka tegemisest ja vigadest

Plaan tulenes osaliselt ka sellest, et koju on kogunenud terve hulk sokilõngajääke (ma ei oska kunagi sokke nii kududa, et kogu lõnga ära kasutaks). Kollaseks lõngaks on Sprint ja kirjuks Regia sokikas. Kuna plaan on jõuluks veel loomapatju teha, siis panin kõrva taha, et kindlasti ei tasu ühekordselt heegeldada - kuna siis töö venib ja venib ning lõpuks juba lihtsalt ei viitsi.
Padi sai heegeldatud ringselt, vältimaks üleliigseid õmblusi. Alustasin alt ning lõpetasin üleval kõrvadega, kus said ka otsad peidetud.
Kasutasin turvasilmi, kuna need sobisid siia ideaalselt - eriti armas saigi hiirekuningas siis, kui talle said sobitatud eri värvi silmad. Ninaks sametine turvanina.
Mainin ka ära, et alguses kartsin, et kõuts ei tule üldse nii, nagu plaan oli ning et ma ei jää tööga rahule. Kuid siiski, olles juba näoosa juures, kui silmi pähe sobitasin, avastasin, et töö tuleb isegi veel parem, kui ootasin.
Lõppkokkuvõtteks ütlen, et kindlasti teeksin midagi taolist veel ning see kass on suurepärane näide, kuidas mõistlikult lõngajääke ära kasutada.