Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

esmaspäev, 28. august 2017

Lambuke


Mõnikord on sedasi, et satub sulle kätte mingisugune põnev lõng ja sa tead kohe, mida sa sellest teha tahad. Ometigi on käsil mingid muud projektid ning selle tegemine venib ja venib. Siis aga, täiesti puhtjuhuslikult näed sa just seda sobivat mustrit ning tead, et õige aeg on käest.

Selle tegelase peamine ilu on võlgu sellisele lõngale nagu Plassard Bibop. Seda lõnga pole Eestis minu teada enam saadaval, vähemalt pole kuskil silma jäänud, ning mullegi sattus ta kätte täiesti kogemata proovilapi kujul. Teadsin tol hetkel kohe, et sellest saab üks armas lambuke 🐑 


Vaadake ainult selle lõnga imelist tekstuuri! Mis mind selle puhul üllatas oli see, et koostises on ka tervelt 40% villa! No puhtalt lambalõng ju 😀
 Kuigi ma üldiselt olen suhteliselt paindlik sünteetika kudumises/heegeldamises, kui see puudutab mänguasju vms, mida keegi kandma ei hakka, siis alati on ikka plussiks, et tegu on naturaalsema lõngaga. Teen ma ju ka kõik oma mänguasjad ikkagi puuvillasest.
Kahjuks peab aga välja tooma, et suhteliselt raske on leida originaalseid efektlõngu, mis oleksid ka naturaalsed. Või siis on nende hind nii üles keeratud, et vähemalt hetkel on kahju see summa välja käia.



Lammas on mu esimene amigurumi, mis valmis nii kududes kui heegeldades. Üllatasin mõnes mõttes ennastki, kui sain Bibopi kudumisega hakkama. Lõng on ise muidugi suhteliselt peenike ning mu käekiri kahjuks veel lõdvavõitu, kuid tänu lõnga struktuurile jäi keha ikkagi suhteliselt tihe ning mingit täidist kuskilt välja ei piilunud.



Ülejäänud kehaosad on tehtud mu lemmikuks kujunenud Drops 💓 You 7-st, mida mul juhtus kotis olema, kui ma Jõhvist rongiga koju vurasin. Siis tuligi mulle meelde, et olin Instagramist mõni nädal tagasi näinud Lyle the Lamb mustrit, mida koledal kombel proovida tahtsin. Kohandasin mustrit veits enda järgi ning voila!
Nagu kirsiks tordil lisasin vaimukuse lisamiseks liikuvad silmad ning üks mu omapärastemast mänguasjadest oligi valmis.


Kingiks läks see mu kallile ämmale panustuseks loomakarja. Nad ostsid äiaga mõni aasta tagasi maatüki, kuid peale mesilaste ning kassi valitseb neil loomakarjas hetkel tühjus 😜  Nüüd on, kellelt villa sokkide jaoks saada.

teisipäev, 15. august 2017

Mini-Totoro


Totorosid olen ma nüüd juba valmistanud tervelt kaks, , aga sedasorti suuruses on see siin esimene. Ühtmoodi oli see mulle jälle suureks katsumuseks - kui ma alles alustasin, siis katsetasin just nende päris õigete amigurumidega. Alustuseks polnud päris õige otsus, kuna neid on raskem teha, kui suuremaid kaisukaid :P Samas nüüd on mul juba piisavalt kogemust, et katsetada eri suurustes kaisukatega ning valmistada neid erinevatest lõngadest.
Nii et kuigi ma harutasin loomakest ainult 5 korda, siis tegelikult meeldis mulle tema valmistamine väga. Harutasin ma teda seetõttu, et tahtsin alguses kõhu külge heegeldada, kuid see kippus väga ühele küljele viltu vajuma, nii et lõpus pidin end kokku võtma ning hoopis niidi ja nõela järele haarama. Kuidagi õnnestub mul juba kolmandat korda Totoro kõht üliilusti just külge õmmelda. Nagu silmade pealt näha, siis need kahjuks nii õnnestunud ei ole :(


See Totoro sai valmistatud, nagu kõik mu kaisukad, suure hoole ja armastusega. Loomake on eriline aga selle poolest, et ta sõitis Jõhvi mu elukaaslase juurde, kes hetkel aega teenib. Kõigil meil on tõenäoliselt mingit sorti amulett ning seda rolli täidab Totoro antud ajahetkel. Teenib ka oma aega :D