Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

laupäev, 31. märts 2018

Virmalistest sokid tädipojale

Kaks aastat pärast mu käsitööpisiku taastamist ja esimeste sokkide katsetamist on nüüdseks terve pere ära sokitatud. Mu lähipere hõlmab ka vanavanemaid ning tädi peret. Allpool olevad sokid läksid kingikotti kaunistama mu vanema tädipoja jalgu. 

Neilgi, nagu enamusel mu loomingul, on mingisugune alguslugu.
Ma olin rahumeeli lõpetanud oma 'põlevad' projektid ja asusin sõbrale sokke kuduma, kui ma jäin järsku mõttesse, et oot-oot, aga kahe nädala pärast on ju tädipoja sünnipäev! 


Ma teadsin küll, et koon talle sokid, aga siis tuli ju lõnga küsimus. Vaatasin oma lõngavarud üle, tõstsin kõik lõngadki ümber, aga riiulis ei paistnud midagi sobilikku olevat.
Piilusin siis oma poolikute tööde kottidesse ja ennäe! Olin hakanud Novita Polarisest endale sokk-susse heegeldama, kuid ikka polnud need see - ja see mõte käis kogu tööprotsessi käigus peast läbi, aga siis mõtlesin, et teen ikka alustatud töö lõpuni.
Nüüd oli aga ikka näha, et lõng tuleb ikka hoopis mujale ära kasutada. Said siis sipsti! lahti harjutatud ja uus töö varrastele. 


Ja näed sa! töö sujus kohe kiiresti ja libedalt. Pärast paarikordset harutamist ja mustrite vahetamist muidugi. Aga lõpuks sai sobiv muster leitud ja silmuste arvgi paigas ning sokid said päev enne tähtsat päeva ära lõpetatudki.
Pean ära mainima, et proovitud sokilõngadest üks karedamaid, aga pärast pesu oluliselt pehmem. Vaatab, kuidas kandes jääb.

esmaspäev, 26. märts 2018

Taas midagi mõnusat iseendale

Eks ikka juhtub enamasti nii, et tahad küll endale täiega kõike teha - ja tegelikult vaikselt teedki -, aga ikka tundub kogu aeg, et midagi on puudu.
Näiteks sokid endale ma ju tegelikult juba kudusin, aga nagu mainitud, siis said nad liiga ümber, nii et on vaja ümber kududa. Kuid .. nagu ikka, tegin ma esialgu pigem ikka uued, kui hakkasin teisi ümber kuduma.



Tegelikult on mul vägagi hea põhjus - nimelt harjutasin ma eelmiste sokkide puhul kudumist pool numbrit suurema vardaga, kui ma muidu lõnga kallale läheks. Nood tulid ilusad ega veninud pärast pesu välja. Minu omad aga venisid ikka korralikult.


Ma küll sättisin neid pärast pesu, aga on näha, et nad on ikka number või paar suuremad. Nii et need tulevad ka ümber kududa :D No eks ole.
*UUS INFO* pärast teist pesu võtsid sokid täitsa sobiliku mõõdu ning nüüd on ilusti jalas. Nii et kõik kontrolli all. 


Aga lõng on tegelikult endiselt väga mõnus. Mul jäi seda isegi üle. Tegu on Hot Socks Sesia lõngaga, milles on 150gr/375m ning ma sain sealt ühe paari 4-aastasele ja ühe paari enda 40-sele jalale. Ja mul jäi veel mõnikümmend grammi ülegi! Ma spetsiaalselt veel tegin pikemad sokid, kui ma muidu teen. Väga huvitav.
Aga igatahes mul üks tokk seda lõnga ootab veel ja neid ma katsetan kahese vardaga.

Just said Karnaluksist muretsetud ka 2-sed Addi Zingid - ma muidu olen küll tuline puuvarda fänn, aga kahjuks pean väiksemaid vardaid ostma metallist, sest ma olen igast komplektist vähemalt ühe varda katki teinud :D Ja kui nüüd järele mõelda, siis veel ühe kahest komplektist ka ära kaotanud. Vaatame, kuidas nendega läheb.