Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

pühapäev, 30. detsember 2018

Samblaroheline peapael

Rohkejuukselistel neidistel - nagu mina - ei ole sügiseks (ja vahel ka talveks) parimat aksessuaari kui peapael. Tean, et osad räägivad  et ka juukseid peab soojas hoidma, kuid minu metsikud lokid tõrjuvad kõik mütsid pealaele või siis on mütsi poolt nii lapikuks surutud, et peaks tööl hakkama nendega midagi ette võtma. Eelistan lihtsalt suuremat ja soojemat peapaela.

Eelmine aasta, kui töö kohta vahetasin ja pauside ajal kudumise/heegelduse kätte võtsin, tekitas see inimestes eelkõige natuke üleoleva muige. Küll prooviti naljamisi tellida kampsuneid ja kindaid... Nüüd aga on ka tõsiseltvõetavamaid inimesi, kes hindavad su tööd ja soovivad midagi tellida.
Nii näiteks tellis üks kolleeg mult endale samamoodi peapaela. Tal on veelgi suurem juuksepahmakas kui mul ning tihtipeale kannab ta juukseid krunnis. Tean omast kogemusest väga hästi, et nendega mütsi kandmine on tõeline piin. Esiteks ei pruugi see üldse pähegi mahtuda. Ja kui mahub, siis pole ilusast krunnist enam pärast midagi järel.

Seega on peapael parim variant.


On ju suurepärane lahendus?
Lõngaks sai valitud mu läbiproovitud variant Nuovo Irlanda. Seekord kudusin selle ühekordselt ja poolpatendis - selline oli tellija soov.
Varsti loodan postitada ka enda ümberkootud peapaela.