Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

laupäev, 23. veebruar 2019

Jõulukuulid

Seda postitust hakkasin ma tegelikult kirjutama juba kaks jõulu tagasi. Vahepeal aga postituste kirjutamine ei suju kohe üldse ning nii nad ripakile jäävadki. Hetkel on mul aasta vanuseid või vanemaidki postitusi kolm tükki ootel. Proovime siis ühe ära postitada.

Jõulukaunistusi tahtsin ma juba ammu proovisin ise teha.
Mingi hetk leidsin Karnaluksist - kust ma ikka enamus põnevaid lõngu avastan - sellise vahva "karvase" lõnga Madame Tricote Shiny. See lõng sobib taoliste kuulide ja tõenäoliselt ka muude jõulukaunistuste tegemiseks suurepärast. Samal päeval sai tellitud korralik ports - 50 tükki, kui täpsem olla - penoplastist kuule.

Kuna iga aasta on küsimus, mida jõuluks kellelegi kinkida, siis sai otsustatud, et too aasta saab naispere endale erisuguseid jõulukaunistusi. Mu muffineid olete juba näinud. Teine ports olid siis need.
Vahepeal jõudsin neid valmistada ka teistele headele sõpradele-tuttavatele ning ilutsevad need ka meie kuusel.

Kindlasti sobivad penoplastikuulidega ehted eriti oivaliselt suuremate loomadega perre, kuna millelgi pole puruneda. Ja muidugi väga head kassidele küüntele.


Peaaegu kõik penoplastist kuulid said ära kasutatud. Ehk peab siis varsti uued tellima, kui on veel plaanis meisterdada :P

esmaspäev, 4. veebruar 2019

Darth Vader

Darth Vader oli mu teine katsumus detsembrikuus. Pidi tulema nunnu ja lustakas. Näiteks oli antud allpool olev Yoda, kelle ma ka lõpuks ära meisterdasin - pildid tulekul. Suuruseks umbes käelaba pikkus.

OctopiedCrafting, etsy.com
Keha tegemine oli loomulikult väga kerge. Lähtusingi ülemisest pildist, tegin ainult baasi laiemaks ja loomulikult pikemaks. Kõige raskem oli kiivri tegemine. Õmmeldud versioonidel oli see kõik kuidagi loogiline, aga just minu omale oli seda väga raske sobitada.

https://www.deviantart.com/misscoffee

Siiski sain ka siinkohal kannatuse ja erisuguste katsetustega lõpptulemuse sobivaks.
Kahjuks polnud ka täpselt selliseid pärleid, millega soovisin rinna peal olevaid nuppe teha, kuid kuna ideeks oli lõbus ja natuke korrapäratu Vader, siis said ka need korrapäratult oma kohale.
Tulemus siis järgnev.


Tuli natuke toru, kuid tellija oli väga rahul,, ning tundub, et mul on uus püsiklient. 

reede, 1. veebruar 2019

Meeps (League of Legends)

Eelmise aasta novembris lõpetasin enamus plaanitud töid ja otsustasin, et peaks ühe oma poolikutest kampsunitest lõpetama (mis mul juba kaks aastat pooleli on, sest ma ei suuda kaelust ära lõpetada), et saaks alustada ühe pikalt plaanitud kampsunit alustada - lõng ootab samuti juba pea kaks aastat.
Ja siis sain enda taldrikule terve hunniku tellimistöid. Meeps on esimene, kellest lähemalt kirjutan.

Ma ise League of Legendsit mänginud pole, seega ei oska täpselt öelda, mis tegelastega tegu. Nii palju, kui ma aru sain, on need ühe tegelase (LOL-i järgi champion) Bardi käsilased.
Piltide põhjal tundus, et neid peaks ju marulihtne teha olema ka. Lisaks olid mul näitena ka google'i õmmeldud variandid.

Image result for meeps lol
ThePlushPanther etsy.com
Siiski, kui mustrit ees ei ole, on algus ikka natuke raske. Lisaks oli soov, et tegelased oleks võimalikult väiksed - eriti hea, kui umbes käelaba pikkused (~9cm). Väikseid asju meeldib mulle muidu nikerdada küll ja need pakuvad ka korralikult pinget, samas on natuke raske eriti väikseid detaile teha ja ka täita.
Algne variant oli natuke suurem, kui soovitud, tuli umbes poole suurem, kui peaks, ent tänu temale sain aru, kuidas see tegelane välja nägema peaks, ning sealt sai edasi liikuda. Tellija oli kujuga rahul, kuid pidin tegelast natuke kahandama.
Esialgne variant ootab hetkel veel oma silmi ja läheb ühele mu heale sõbrale.


Järgmine katsetus oli peaaegu ideaalne. Ainuke asi, et pea sai tehtud vastavalt keha suurusele, kuid tegelikult oleks pidanud olema sama suur, kui esimesel. Mõeldud - tehtud. Kui esimene sai täiesti valmis, siis sain motivatsiooni juurde kohe kõik ära teha. Neid meisterdada oli päris vahva, lisaks olin tol hetkel just Londonisse lendamas, nii et kolm tundi vaba aega heegeldamiseks.


Kui tegelased ise said väga kiiresti ja suure himuga, siis need viimased viimistlused on alati kõige rasked. Selle töö viimane jõupingutus olid silmad. Alguses mõtlesin, et heegeldan silmad iirisest, et tuleksid natuke tihkemad. Lõpuks aga tundus, et sobib ka sama jämedusega lõng, millest keha heegeldasin. Alguses jäi natuke vahesid näha, kuid pärast korralikku trummeldamist pesumasinas oli kõik super (veel üks põhjus, miks peaks kõike pesema - ühtlustab nii kudet kui ka heegelpinda).
Ja siis loomulikult need punased jooned ... oi, kuidas ma neid kartin. Esialgne plaan oli need peale heegeldada, kuid kuna seal oli liiga palju kumerusi, heitsin selle mõtte kõrvale. Väga suur hirm oli, et just nende nikerduste pärast jääb kogu töö üle andmata.
Olukorra päästis tekstiililiim - jätsin pikemad jutid, mille tõmbasin pea sisse ning tulemus oli oivaline.


See oli väga huvitav väljakutse ning varsti tulevad postitused ka teiste põnevate tööde kohta :)