Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

laupäev, 23. september 2017

Sokid iseendale

Ilmad on läinud jahedamaks ning üha rohkem tahaks end millegi sooja sisse mässida.
Sokke olen ma ikka võtnud kududa ka siis, kui mul neid otseselt kellelegi pole vaja teha. Siis tuleb muidugi otsustada, mis nendega edasi teha, sest käsitööd seisma jätta on patt. Õnneks on mul piisavalt sõpru, kelle jalgu võib sokid soojuendama saata.

Pildil olevad sokid läksid jõuludeks kingiks kallile sõbrannale, kellel küll ka lähi(nais)kond koob, kuid minu sokke tal ju veel ei ole!
Idee oli küll hea, aga sokid said kootud vanamoodi - ehk siis ikka ülevalt alla - ning ma ei osanud veel silmi luua nii, et ülemine äär veniks. Seega tuli välja, et ülevaltpoolt ei läinud need kuigi hästi jalga.
Ma ei lasknud endal küll sellest kurvastada, vaid võtsin sokid hoopis endale jalgade soojaks. Olgu öeldud, et ka mulle tegelikult ülemine ots soonib jalga, nii et mingil vabal hetkel lähevad need ümberkudumisele.

Lõngaks on üks mu lemmikutest - meriino polüamiidiga HotSocks Diamond. Ülimalt pehme ja väga ilusate värvidega.


kolmapäev, 6. september 2017

Põrsapreili


Mu lemmikosa selle kaisuka tegemise juures oli inimeste reaktsioon, kui inimesed kuulsid, et ma heegeldan seda oma isale. Jah, päriselt ka!
Mu isa absoluutsed lemmikloomad on põrsad ning kohusetundliku tütrena avastasin ma, et polnudki talle midagi põrsateemalist veel jõudnud teha.
Seega olin ma äärmiselt õnnelik, kui lilleliisi uuest raamatust vaatas mulle vastu imearmas põrsapreili. Teadsin, et see teeb isa kindlasti väga õnnelikuks!


Alguses olin natuke skeptiline värvivaliku osas. Vanaroosa oli ideaalne sõrgade jaoks, erkroosa tundus aga liiga .. agressiivne. Kuid mida aeg edasi, seda rohkem sain aru, et see töötab. Pealegi sain erksuse kleidi ja aksessuaaridega välja tasakaalustada.


Loomulikult ei saanud ma rahulikult vaid mustrit jälgida ning pidin lisama oma vindi. Esimesena oli plaanis teha üks uhke kübar, milleta Põrsapreili kindlasti hakkama ei saaks. Samuti sai kaasa pandud ka üks armas kotike, milles kõliseb paar punast münti.


Kuna mulle ei meeldi riiete külge heegeldamise idee - vähemalt siis, kui lastele ei tee -, siis heegeldasin kleidi otse selga. Selja pealt kaunistavad seda armsad valged nööbid.
Ning loomulikult sai viimaseks kirsiks tordile kärsale ette vaimustav puidust roosa nööp.


Mina jäin oma tegelasega väga rahule. Isa oli samuti väga õnnelik - ainuke mure oli see, et seda ei saa autosse riputada!