Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

neljapäev, 25. veebruar 2016

Eri värvi sokid

Kes ütles, et sokid peavad samasugused olema? :P
Tegu teise tellimustööga, küll sõbrale, aga siiski. Kuna ta on väga värviline isiksus, siis oli vaja ka värvilisi sokke.
Kuna avastasin enda juures, et kohe üldse ei meeldi mulle kududa neid peenikesi sokilõngu, ning nende sokkidega alustasin ja harutasin oma viis korda, siis võtsin lõpuks kätte ja panin lõnga kahekorra jooksma. Palju kiiremini saab kududa ning ka sokid jäävad vastupidavamad. Kuna enamasti koon sokke koduseks kandmiseks, siis polegi hullu, kui nad paksemad on.
Nüüd vaid nii koongi, kui just paksem lõng pole.

kolmapäev, 10. veebruar 2016

Sussid tädipojale


Olen kord oma elus juba beebipapusid ka teinud, need olid vist kootud ja kasutasin mingisugust beebilõnga (kui mälu ei peta, siis oli see helesinine Baby Stampato). Pilti mul kahjuks sellest ei ole.
Beebieast kasvavad lapsed üsna kiiresti välja, kuid tahaks ju ikkagi midagi nunnut teha. Leidsin mingi hetk lahedada mustri ning tuli seda kohe katsetama hakata.
Kuna ma enamasti otsustan hoopiski teistsuguse lõnga kasuks, kui soovitatakse, siis tuleb iga kord ise mõistatada, kuidas õige silmade arv saada. Eriline proovilappide tegija ma ka pole - ma pigem harutan ja teen uuesti, kui teen täisväärtusliku proovilapi :P
Siinkohal polnud arvutamine väga keeruline - võtsin lihtsalt eelduseks lapse tallapikkuse ning ümbermõõdu ning heegeldasin, kuni parajad olid. Eriti meeldivad nende papude juures nööbid :3 Tegu on Jesse James nööpidega.
Ise olen rahul ja tõenäoliselt teen ka veel.

esmaspäev, 8. veebruar 2016

Jõulumuffinid


Selle aasta jõulukingiks otsutasin heegeldada terve hunniku jõulukuule. Sain hea hinnaga parajas mõõdus penoplastist palle ning lõnga on ju kodus niikuinii alati piisavalt :D
Tavalisematest kuulidest mul hetkel pilte pole - said enne ära kingitud, kui jõudsid pildile saada. Plaanis on paar näitekuuli ikka teha, et saaks ka need siia üles panna.
Tegin paar tükki peenemast heegelniidist, kuid parim tulemus jäi 50gr/125m lõngaga. Kasutasin metallikniidiga, karvast ning ka paar tavalist lõnga, kuid tundus ikkagi, et tahaks teha ka paar erilist kuuli. 

Kuskilt leidsin just sellise mõtte - muffinist jõulukuulid. Eelnevate kuulidega sai juba piisavalt katsetatud, kuidas need kõige paremini jäävad ning siin tuli ainult välja arvestada, kuidas neid satse teha. Lõpuks liimisin ka pisikesed helmed külge, et täisväärtuslik muffinitunne oleks :P
Ja üles saab riputada tamiiliga.