Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

pühapäev, 29. mai 2016

Armsad jänkud beebidele

Vahel pärast mingi töö edukat valmides tahad seda teha veel ja veel. Nii ka minul, pärast paari armsat jänkut tekkis soov valmistada mõned veel. Varudes naturaalvalget Bellat ja pastelseid toone asusin meisterdama nunnusid beebijänkusid, keda hea nii katsikule kui ka sünnipäevale kaasa võtta!
Kõik pikk-kõrvad on saadaval ning loomulikult meisterdan ka soovijate värvitoonides.
Pikkuseks antud kaisukatel ligi 20 cm. Kasutatud 100% puuvillast lõnga ning jäsemetes metallikniiti (ei kraabi nahka!), turvasilmad ja -ninad, täidiseks vatiin. Muster ikka lilleliisilt.
Hinnaks kõigil 25 eurot/tk.
Hetkel olemas:

Beebipoisile helesinise taeva karva kõrvade ja käppadega. Helesinine lõng 96% bambusviskoosi ja 4% metall.

Beebitüdrukule roosamanna kõrvade ja käppadega

Päikseliste kõrvade ja käppadega.

Mündine jänkuke

kolmapäev, 11. mai 2016

Sünnipäevakingitused

Nagu eelmises postituses mainitud, olen enda jaoks avastanud suurepärase lõnga amigurumide heegeldamiseks - Alize Bella. Väga hea hinna-kvaliteedi suhe ning lõng jätab ilusa pehme heegelpinna. Tutvustan selles blogipostituses kahte erinevat värvikombinatsiooni.
Esimesena valmis mu kallile sõbrannale allolev jänkuke. Sõbranna ise soovis pastelseid toone ning mul oli Karnaluksist ostetud veel tol hetkel tundmatu Bella. Sellega saigi kohe katsetama hakatud. See oli ka mu esimene jänku lilleliisi raamatust ning ma kohe armusin temasse ära!
Teda on ülikerge ja -kiire teha - mul valmib ta enamasti päevaga nii, et ma ikka teen vahepeal vahed ka sisse. Ning väga mõnus on see, et talle sobivad perfektselt kirjud toonid.
Jänku tuleb omapärane nii erksamaid kui ka mahedamaid värve kasutades. Kulub natuke üle poole toki.
Aprillis sõitsin ma Tallinnasse venna sünnipäevale. Kuna märtsi lõppu jäi ka tädipoja sünnipäev, kuhu ajapuuduse tõttu ei jõudnud, sai ka talle kingitus toimetatud aprillis. Tädipoeg sai omale vasakul pool asuva karu. Tokis polnud piisavalt terve karu heegeldamiseks, kuid õnneks oli mul olemas väga sarnast sinist tooni Camillat, mis sobis värvikombosse nagu valatult. Vennale sai paremalpool asuv jänes.
Käisin vahepeal Karnaluksis uuesti ja muretsesin Bellast veel värve, et nüüd jälle katsetama hakata :P

pühapäev, 8. mai 2016

Prossid emadepäevaks

Ma ei tea, kuidas teil, aga minul on alati raske mingiteks tähtpäevadeks kinke valmis mõelda. Käsitööga olen ma juba päris mitu aastat tegelenud, nii et juba päris palju asju on ära heegeldatud/kootud :D Ning kuni ma mõtlen, mida uut ja omapärast võiks seekord teha, on tähtaeg juba käes ja midagi suuremat ei jõuagi enam valmistada. Eriti veel, kui kinke on vaja teha mitmele inimesele.
Seekord otsustasin emadepäevaks teha midagi lihtsat, kuid siiski ilusat ja tarvilikku. Mõttesse tulid heegeldatud lilled-prossid.
Nende tegemiseks kasutasin ammusest ajast riiulis olnud Red Hearti pärlniiti. Mulle endale on see alati meeldinud, kuna ma pole seni leidnud suurema värvivalikuga alternatiivi. Valikus on terve hunnik nii ühevärvilisi kui ka kirjusid variante. Mulle endale meeldivad just kirjumad, kuna neist tulevad väga omapärased linikud ja muud õrnad heegeldised. Linikute jaoks olen rohkem kasutanud Maxit, kuid tegelikult tuleb hinna poolest soodsam just Red Heart. Varusid käin täiendamas Karnaluksis, kus hinnaks 0.51/tk ja kui ostad üle kümne, siis tuleb hind veelgi odavam. Üks kord, kui mul oli vaja kindlaid värve minna ostma, siis ma isegi arvutasin põhimõtteliselt meetrite arvu järgi, mis kõige mõttekam tuleb, ning antud niit tegi kõigile pika nina. Hinnaerinevus oli ikka märgatav.
Naturaalne valge, mida kasutasin, on Lilia - ka puuvillane -, mis jäi ühest projektist üle.
Kõige rohkem meeldib mulle endale see oranž lill, kuna ma pole kunagi sellesarnast teinud. Huvitav oli ka lilla-valge kombinatsioon, kuigi see ei jäänud nii rabav, kui ma lootsin. Originaalmustris oli lilla asemel kasutatud punasekirjut ning valgeks oli oranžikirju. Samuti olid lisatud rohelised lehekesed äärde, kuid antud lillele tundusid need üleliigsed. Lill tuli veidi lihtsam, kuid värvikombo rabab mu arust juba piisavalt.
Ilusat emadepäeva ja päikselist kevadet!

esmaspäev, 2. mai 2016

Täiendasin vahepeal oma jõuvarusid...

Räägin natuke ka lõngast, mida kasutan.
Esimesed loomad, nagu juba mainitud sai, olid tehtud akrüülist, selleks oli kasutatud Madame Tricote Elysee Lainet. Järgmisena võtsin kasutusele puuvillased lõngad.
Esmaseks valikuks osutus Karnaluksi pakutud Alize Bella (50gr/170m). Antud lõngal on palju erinevaid toone ja mis kõige tähtsam - ka väga ilusaid kirjusid variante, mis ilusti triipu jooksevad.
Olen palju kuulnud positiivset tagasisidet Dropsi kohta ning käisin üks kord Wool and Woolenis. Sealt varustasin end Muskati ja Safraniga. Muskat tundub mulle ikkagi liiga jäme, samas annab sellest suuremaid mänguasju teha. Safran jättis igati meeldiva mulje. Hiljuti avastasin netist uue põneva lõnga - Drops <3 You.
See lõng sobis mulle kõige paremini, kuna sellel on 19 erinevat värvitooni ning ta on ka paraja jämedusega (sama, mis Bellalgi). Hinna järgi on ta ka kõige odavam, mida ma seni kohanud olen - kõigest 1 euro toki kohta!
Idee tellida seda tuli tegelikult sellest, et mul oli vaja väga kindlat tooni halli (pildil ülemises reas) ning mõtlesin, et kuna mul niikuinii puuvillast kulub, siis tellikski korraga rohkem. Nii sai tellitud 17 imelist värvilist tokki. Praegu veel väga ei oska midagi öelda, kuna töö on alles alustatud, kuid ta on suhteliselt sarnane Bellale ning Safranile. Lõng on läigestamata ning mõnusalt pehme. Pakkumises on palju ilusaid värvitoone.

Aliexpressist sai tellitud ka heegelnõelu. 8 silikoonist käepidemega ning 8 bambusest käepidemega. Ühe hinnaks 2.38 ja teise 2.50. Kindlasti soovitaks! Enamuste ergonoomiste heegelnõelte hind jääb Eestis 3-4 euro kanti, osad kallimadki. Olen kasutanud nii Cloveri kui ka Pony omasid ning kindlasti võin väita, et need Hiinast tellitud ei jää tuntud firmadele mitte kuidagi moodi alla! Bambusest käepidemega on mulle eriti meeldima hakanud - neid on väga mõnus käes hoida ning ma olen nendega juba mõnusalt ära harjunud. Silikoonist käepidemega on see, et neil on lõppeb umbes poole pealt heegelnõel ära, nii et sealt on ta veidi paindlik ehk pole päris kindlalt käes kogu aeg. Kuid pole viga, harjub ära. Ikkagi on mugavam teha kui tavalisega.