Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

teisipäev, 24. jaanuar 2017

Mull-mull-mull


Mu isale ja vanaisale meeldib väga kalal käia. Kuna enamasti neil kala väga ei näkka, tekkis jõuludeks plaan tekkida sellised kalad, kes kindlasti minema ei silka. Üldiselt on neile päris keeruline jõuluks kinke teha, ent õnneks seekord tuli idee ruttu.
 Tegelikult oli esialgu plaanis teha kaks suuremat kalapatja, kuna sobivad hästi diivanikaunistuseks, kuid ajapuuduse tõttu tuli rahulduda väiksemate variantidega. Samuti sain siis ära kasutada sellised lõngad, mida muidu ei kasuta ja millega midagi paremat teha pole.

Parempoolne kala on 100% akrüül. Akrüüli kududes/heegeldades pean end alati enne valmis seadma selle kudumiseks. Üldiselt ei meeldi mulle seda lõnga üldse kätte võtta, kuid ära kasutada see tuleb ning kasutan teda üldiselt selliste asjade tegemiseks, mis jäävad dekoratsiooniks. Vasakpoolne on jällegi kootud villasest(segusest) lõngast. Seda oli võrreldes teisega mõnus kududa - soe käe all ja ei krudise. Samas meeldib mulle parema kala disain rohkem. See ninaotsake on väga-väga armas.
Reaktsioone ma täpselt ei näinud, kuid pärastpoole öeldi, et ikka kingitused meeldisid. Nii et võib rahule jääda :)

kolmapäev, 18. jaanuar 2017

Sokid vanaisale


Vaid paar aastat tagasi olin kindel, et ei oska ega tahagi sokke kududa, kuna koolis soki kudumine üldse ei meeldinud. Ent niipea, kui olin esimese sokipaari ära kudunud, hakkas tegevus aina rohkem ja rohkem huvi pakkuma ning nüüd olen ma tervel perel jalad sooja saanud.

Ülalpool olevad sokid on edasiarendus mu esimesest sokipaarist, mis valmisid 2015. aasta sügisel. Need valmisid ka sügisel, n-ö järgmiseks sünnipäevaks. Ka pildile said ammu, ent pole lihtsalt jõudnud nende kohta midagi kirjutada.
Tookord said sokid valmistatud mu kallile vanaisale, kes oli mult sokke mitu aastat küsinud. Ent nrid kandes ilmnes see, et nad ei püsi hästi üleval. Seega sai otsustatud, et tasub teha pikema sääreosaga sokid.

Kuna sama lõnga oli veel kodus alles, otsustasin selle ka ära kasutada. Kuid, nagu kudujal-heegeldajal ikka - kui tahad lõngavarusid vähendada, siis pead hoopiski lõnga juurde varuma. See-eest said sokid pikemad ja paksemad.

Need sokid said kootud kahekordselt, erinevalt eelmise aasta mudelist. Mulle tõsiselt meeldib kahekordselt kududa. Kindlasti ka sellepärast, et rutem valmis saab, ent pealmiseks põhjuseks on see, et sokid hoiavad paremini vormi ja on mõnusalt soojad. Tõenäoliselt, kui ma oleks tugevama käega, suudaks ma ka ühekordsest lõngast ilusaid sokke kududa, kuid  1.5-1.75 vardaga ma väga seda teha ei raatsi.

Nende sokkide kohta pole ma veel tagasisidet kuulnud. Ise olen aga väga uhke nende üle. Need on hetkel kõige suuremad ja pikema äärega sokid, mis ma teinud olen.