Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

neljapäev, 18. detsember 2014

esmaspäev, 1. detsember 2014

Why I love and am in love with you

Spikeyl oli just sünnipäev ja minult sai ta sellise karbi. ~200 sõnumit, miks ta on nii suurepärane.

reede, 28. november 2014

Heegeldatud clutchid

See aasta teen endiselt jõulukinke ise. Leidsin suvel lahedad heegeldatud kotikesed ning otsisin pikka aega mustreid, kui kõik on tasulised või siis ei sobinud. Lõpuks varusin hulgaga kinnitusi ning lasin kätel käia. Tulemuse esimene pool siis selline.

pühapäev, 2. november 2014

Kindad


Lõpuks ometi kindad, millega ma olen enam-vähem rahul ka :P Endale kahjuks need klapid ikkagi väga ei meeldi, aga kinnaste endaga olen väga rahul. Eriti lahe oli proovida uut asja - lipsude heegeldamist.

teisipäev, 28. oktoober 2014

Unenäopüüdjad

Hetkeseisuga on mu käe all valminud kaks unenäopüüdjat.
Raamistiku teen puuokstest ning võrgustik on tehtud iirisest. Sisse saab punuda erisuguseid pärsleid, sulgi, kive .. Valik on teie taga :)
Võite seada ka väljakutseid ning küsida midagi teistsugust (plaanis on kindlasti katsetada ka teistsuguse raamistiku ning võrgustikuga.

pühapäev, 6. juuli 2014

Suvine mütsike tüdrukule

Mu käsitöökatsetused on seinast seina ja sel korral valmis soovi kohaselt selline tore mütsike :) Laps väga õnnelik ja rahul (nagu pildilt näha :D)
Lähiajal (see on ka seinast seina) tuleb veel kaks mütsikest, mõistagi teise disainiga.
Aga alati olen valmis ka sama disaini, kuid erinevate värvidega katsetama, kui soovi on :)

kolmapäev, 2. juuli 2014

Lepatriinu

Väike kena kollane lepatriinu. See väike loomake on tegelikult kahest erinevast kollasest, jättes kena loodusliku mulje.
Lepatriinu, luik ja muffin on tehtud kõik 3d origami stiilis, mis on tuntud ka kui Golden Venture origami. Kõik erinevad teosed koosnevad tegelikult ühest ja samast pisikesest kolmnurgast: selle algmaterjal on 1/32-ndik A4-st. Iga viimne kui jupike on eraldi volditud ning hiljem pandud mingisse kujusse. See vorm eelistab väga ümaraid kujusid ja tänu sellele saab teha väga palju erinevaid tegelasi.

NB! Silmad ei ole origami :)

Teekook

Üks põnev näide 3D origamist, mida ma kohe kindlasti tahaks kellelegi veel teha :D

Purgikampsun

Multifunktsionaalne heegeldatud tops, mis sobib väga hästi purkide ümbriseks; kosmeetikavahendite, pliiatsite või vatitikkude hoidjaks.
Peab siis ära mainima, kas soovitakse tugevamat tärgeldust või nõrgemat (purk nt ei vajagi tärgeldust, vaid võib olla ka pehme)

Ümmargused karbid

Väga õnnestunud tärgeldus (väga kenasti püsib käes ega ole pehme)
Sellist värvitooni ainuke variant, sest poes seda rohkem ei müüda :(
Koos asjadega

Heegeldatud karbid

Omamoodi heegeldatud (ehte)karbid. Idee sai alguse emadepäevast, kui ma pidin oma kõikidele "emadele" midagi kingiks tegema. Nüüd olen neid juba päris mõnusalt teinud ja katsetanud erineva kuju ja heegelniitidega. Värvivalik on üpriski lai. Praegu piltidel olev pole kaugeltki kõik. Alati võib paluda ka endale meelepärast värvi (olen kindel, et Karnaluksist leiab suhteliselt kõike).
Kui on soovi, siis saab karpidele teha ka kaaned.
Kahjuks tuleb nende puhul arvestada, et nad ei ole kivikõvad (kuigi ma proovin seda saavutada), aga neid saab väga kenasti asjadega tõsta.
Hetkel siis tegu risttahukatega. Suurus 18x10x8 (nagu poolekilone maasikakarp).

 Hetkel olemas selline värvivalik

Oliiv (Spikey ütles, et kurk)                          Carmen

 
Kalligraafia                                           Õun

 Päikeseloojang                                              Roosiaed

 Surnud lilla
Näide sellest, milleks kasutada saab (seda värvitooni väga müügiks ei pakuks)

neljapäev, 26. juuni 2014

"Dragon egg" by Yuri Shumakov

Mõni teab seda ka kui Yuri's Magic Ball. Väike, ühest paberist meistriteos, mida otseselt ei saa origamiks kutsuda: see vajab veidi liimi toimimiseks. Sellegipoolest on see hämmastav väike tükike, mis suudab kuju muuta.



Draakon

Kure-algelt üles ehitatud väike, kuid julge draakon.

Liblikas

Lihtne väike liblikas, elegantne, klassikaline ning ilus.


Võib ka natuke ümaram olla :)

NB! Vajutage pildile, et saada parem kvaliteet. Ei kujuta ette, miks ta kehvemat pilti näitab :/

esmaspäev, 23. juuni 2014

Fireworks by Yami Yamauchi


Väike nipsasjake, samuti kena pisike kingitus. Koosneb väikestest osadest. See esindab action origami alamjaotust, kui soovite teada, mida see tähendab, vaadake seda videot:



See nipsasjake võib seda teha põhimõtteliselt lõpmatult ning erksad värvid võivad jätta päris hea illusiooniefekti. Hea rahustaja!

Modulaarne luik

See 3D luik koosneb päris paljudest pisikestest juppidest. Selle tegemine võtab umbes 10 tundi aega. Iga osa võib ka teha eri värvi. See on hämmastavalt tugev, kuid siiski soovitaksin "pesa" luige all ning kaela liimida paika, kuna nad on nõrgemad kui muud osad. Sobib täiuslikult kingituseks, kuna ta on tõepoolest imeilus.

Kured

Origami kured on arvatavasti kõige populaarsem ja levinum origami liik. Need kured on üle maailma tuntud ja tunnustatud.


Käsitsi valmistatud washi-paberist kured on hämmastavalt ilusad ning mõnusad käe all. Eriti värvikirevad paberid otse Jaapanist saabuvad kiirelt ning mugavalt. Jaapanlastega on reeglina väga meeldiv koostööd teha.








Münt võrdluseks :) Need on üpris pisikesed, 4-5cm paberist.


Natuke suurem, läikivast lihtprinditud paberist, mille ma Taiwanist kaasa ostsin. Seda paberit on lihtsam voltida, kuid minu arvates pole ta ka nii ilus. Käe all on see paber kergelt libedam, nagu ajakiri.


Mõned kured eriti läikivast tavalisest paberist. Kusagil seal on ka sent :)

Karbitäis kurgi :)