Käsitöönurgast

Mulle meeldib käsitöövallas palju eksperimenteerida ja end proovile panna, seega leiate mu lehelt mitmeid erinevaid töid. Hea meelega valmistan ka tellimustöid, kirjutage julgelt :) Ma koon ja heegeldan kõik oma tööd käsitsi. Ma ei ole masin ning tööd vajavad planeerimist ja valmistamist. Minu aeg maksab. Tegu ei ole masstoodanguga ning sellest ka teistsugune hind. :)

esmaspäev, 7. detsember 2015

Kätised alpaka-puuvillalõngast

Pakkusin sügise alguses ühele sõbrannale jõulukingi kududa. Kuna olin just endale valmis saanud nunnud kätised, mida on väga lahe nahktagi peale kanda, ning ka tema seda teeb, soovis temagi endale sellist aksessuaari. Mõeldud-tehtud, läksime poodi lõnga valima.
Valik on lõngapoodides muidugi meeletu, kuid lõpuks otsustasime Alpacottoni kasuks. See on äärmiselt mõnus alpaka-puuvillasegune lõng. Parajalt paks, aga pehme ning soe (alpakavill on ju seitse korda soojem kui lambavill!)
Kududa on taolist lõnga ka väga mõnus. Tehtud nr 5 varrastega. Katsetasin ka esimest korda palmikud - üldiselt need mulle ei istu, kuid siin olid mängus ka õhksilmused. Taolise karvase lõnga puhul pole küll pildi pealt väga näha, aga väga mõnus oli kududa küll. Samuti jäi see kena koega. Nüüd tuleb sellest lõngast isale ka üks randmepael kududa.

kolmapäev, 25. november 2015

Esimene tellimustöö

Käsitöönurga esimene tellimustöö on jõudnud kliendini ning tagasiside on positiivne :)
Pilti kahjuks teha ei jõudnud. 

kolmapäev, 11. november 2015

Käsitöönurga esimene tellimustöö!

Ja tuligi ära! Käsitöönurk sai oma esimese tellimustöö.
Sooviti täiesti tavalise parempidi koega rõngassalli. Lõngaks Katia Azteca.
Esimene kera on peaaegu täiesti juba ära kootud, enne kui pildile sain.


Satsisall

Ma ei kujuta ettegi, kuidas ma satsisallihullusest midagi ei teadnud :D
Ju siis ei kudunud tol hetkel nii palju. Nüüd aga avastasin enda jaoks need fantastilised lõngad ja annan vaid varrastele valu!
Satsisalli tegemise peale läheb mul keskmiselt 3 tundi, kui järjepidevalt teha. Selline mõnus õhtune vaheldus.
Ja samas tulevad nii ilusad asjad!
Antud salliga on naljakas lugu: see pidi olema sünnipäevakingitus vanaemale, kuid ema nägi seda kõigepealt ja see sobis tal perfektselt mantliga kokku. Vanaema ütles siis, et tal polegi seda millegagi kanda, et tehku ma talle uus. Siis nägi seda tädi .. ja ütles, et soovib täpselt samasugust! Nii palju siis sellest mõttest, et teen neile kõigile omapärased ^.^

neljapäev, 5. november 2015

Teine katsetus sokivallas *.*

Jätkan oma katsetusi sokivallas. Teine paar. Alize Superwash ja Kid Mohair.
Kolleeg soovitas võtta mohäärilõnga kõrvale, et sokid tuleks pehmemad ja ka natuke tugevamad. Hiljem heegeldasin väikse ääre juurde, kuna muidu rullus äär sisse. Saaja jäi rahule :)

laupäev, 3. oktoober 2015

Esimene sokipaar

Nüüd valmis mu elu esimene sokipaar :)
Viimati kudusin sokki (ainsuses) põhikoolis, kunagi 5. klassis ehk siis pea 10 aastat tagasi! Too oli pisike ja tundus suht raske, kuid nüüd oli vaja vanaisale sünnipäevakinki ning kuna sokke on juba mitu aastat palutud, otsustasin proovida.
Jah, sokikanna tegemine tundub veel veidi keeruline ning lisaks avastasin, et mida väiksemate varrastega teen, seda lõdvemalt koon, ja kude tuleb ebaühtlane. KUID, teine sokk on juba märksa parem ning praegu pusin juba järgmise sokipaari kallal (jõuludeks on vaja teha veel lisaks kolm paari).
Värviliste lõngadega on toredam pusida ka - muster tuleb ju iseenesest. Nende sokki puhul naljakas ka see, et arvestasin triipu valesti, nii et tulid erinevad :P
Aga esimese töö kohta olen suhteliselt rahul ning usun, et harjutades lähevad need aina paremaks. Mustreid olen juba terve hunniku välja otsinud. Nüüd on ainult aega vaja :)

teisipäev, 15. september 2015

Auguline kampsun

Selle kampsiku tegemine on päris paar aastat juba meeles mõlkunud ning kui ma tegin Bambust proovilapi, tekkis soov sellest ka midagi lahedat kududa, nii et avastasin oma järjehoidjatest selle. See oli üle pika aja suurem töö - jällegist vajas kokkuõmblemist -, aga oli lahe, ega ma muidu seda ju ei teeks. Suvel kindlasti mõnus seda näiteks bikiinide peal kanda, sügisel näeb jällegi maikaga suurepärane välja.

Beebitekk

Beebiteki mõte tuli sellest, et facebooki käsitöögruppides levis neid mingi hetk väga palju. Pluss olin saanud käsitööpoodi tööle ning oli vaja kõik lõngad läbi proovida :3
Kuna enda tädipojad on juba suuremad ning samal ajal sündis sõbra õel pisike, otsustasin kätte võtta ja ära proovida. Tegemine oli võrdlemisi kiire - tööl aega ju küll -, arvan, et mingi 1.5 kuud..
Üks lõbus asi selle juures oli see, et tegin selle enam-vähem soovitud mõõdus, kastsin siis vee sisse, et ära pesta, ja see venis laiuses umbes kaks korda suuremaks :D Noh, vähemalt seda saab nüüd kauem kasutada.

Ja siin on siis klient ise tootega :) Tundub, et on rahul


Minion

See aasta otsustasin siis katsetada erinevate asjadega. Tädipojale hullult meeldivad minionid, nii et saigi mõtteks talle üks heegeldada.
Kõige kergem oli muidugi osad valmis teha, siis jäi veel kokku õmmelda - see on minu jaoks nõme osa :D Ma kuidagi ei suuda kunagi neid osasid nii kokku õmmelda, et need koos püsiks. Keegi tahab õmblejaks tulla?
Keha on tehtud mingist lõngast, mille sain kunagi Karnaluksist - ei mäleta enam nime ega midagi. Riided jm on tehtud Jumbost. Heegelnõel 3.5